Fak, miałem taką długą i ładną odpowiedź z cytatami, ale przez przypadek kliknąłem na link i się usunęła :/.
Boś bót!
A teraz do tematu. Jeżeli chodzi o te "klany" to kiepsko coś w VCMP. Jak chcesz klanówkę, to najpierw musi być narada klanowa (przynajmniej z miesiąc), potem zanim dopasują się godziny, powyzywają przy okazji, minie kolejny miesiąc. Jak już dojdzie do walki, to potem ty lagujesz, ty jesteś taki, a po walkach drużyna przegrana nie zostawia suchej nitki na wygranej :p. Dlatego lepsze są turnieje, gdzie jest ileś klanów, każdy gra ze sobą, ale coś robią. Jak podał Stoku, w MTA:SA gra się dla jaj, wchodzisz na irc i zaraz gramy, bez zastanowień. W końcu jaka jest idea założenia klanu? Myślę, że taka aby zgrać się i pokazać to zgranie w walkach przeciw innym.
Co do prac nad nową wersją, to ma Jacek całkowitą rację. Jeżeli się jest przeciętym graczem i wchodzi się na forum VCMP to się tak patrzy i właściwie nic ciekawego nie ma. Wchodzi się na kanał YT vcmp, to tez nic ciekawego tam nie znajdzie. Łatwo więc dojśc do wniosku, że deweloperzy... Przepraszam, deweloper jeden, nic nie robi. A tak nie jest, bo coś robi, tylko po prostu ludzie zzewnątrz się o tym nie dowiedzą. Całkiem inaczej wygląda to "po drugiej stronie" jak się jest np. w teamie bety VCMP

.
A i Stoku prosze cię przestań juz się chwalić tym, że LCK bedzie grało w LU i VU bo to juz jest nudne i powtarza się prawie tak samo jak "0.4" :p. Może LU i sprawiło wrażenie dopracowanego modu, jednak ja już zauważyłem podjejście VR do tego mp, nie wyda on stabilnej wersji póki będzie on bezbłędny, co praktycznie jest niemożliwe na wersję 0.1. Zresztą ile lat już pracuje nad LU (wliczając wszystkie przepisywanie kodu od nowa)?
Co do gry na bazy to jest ona dobra, ale jak jest tez dobra gra. Wątpię by zrobić grę na bazy w VC, gdzie nie można kampić z bronią, albo w III, gdzie zamiast kampienia mamy widok z lotu ptaka tzw. "top-down". Dodatkowo dochodzi np. słaba synchronizacja broni, strzelanie przez ściany czy inne przeszkody...
Chociaż w sumie grali już na bazy (zobacz forum VCMP -> filmiki -> A/D), ale osobiście mi się to nie podoba. Strzelają z m60 w jedne miejsce przez kilka minut, żeby przeciwnik nie przeszedł...
A i prawie bym zapomniał CS ssie! ;o
Jeżeli chodzi o moją aktywność w VCMP to w r2 nie gram, bo nie chce mi się już bawić z przenoszeniem pliku i zamianą R2 i 0.4 oraz odwrotnie. Czasami sobie zagram w VCMP, ale to na 127.0.0.1 lub jak jest test. Obecnie więcej siedzę w VC single bo próbuję kodzić misje i nie tylko w SCM. Chyba, ba... Na pewno są tam większe możliwości niż skrypcenie w VCMP czy VCO :p.